joi, 26 mai 2011

Dezinvoltura unui tânăr elegant

de Remus Constantin Raclău


    Italia. 
    Aria di servizio “Santerno” pe A14, la sud de Bologna, directia Cesena. 
    Ora pranzului.
    Multa lume inauntru si afara.

    In parcarea din fata restaurantului opreste o limuzina BMW - neagra, mare, luxoasa..., un vis pentru oricare dintre noi.
    Din ea coboara un tanar elegant, la vreo 28-30 ani, imbracat sportiv - haine de firma: blugi, adidasi, pullover, camasa, toate impecabil asortate..., un vis de ginere pentru orice tata de fata.
    Odata cu el coboara o distinsa persoana de circa 55-60 ani, imbracat asemeni tanarului, sportiv dar foarte elegant, foarte probabil tatal sau unchiul tanarului, judecand si dupa asemenarea fizica...

    Cei doi dispar in cladirea ariei de serviciu. Restaurantul acesteia are ferestre de sus pana jos si de jur imprejur. Vizibilitate perfecta, din si spre interior. Cladire moderna, foarte șic, inconjurata de o prispa joasa, larga, comoda si curata. Bineinteles ca restaurantul are si toaletă - mare, eleganta, impecabil de curata, igienica, cu cabine si pisoare multiple ...

     Dupa circa zece minute cei doi “barbati bine” ies din cladire. Se indreapta hotarati spre coltul restaurantului in fata caruia si-au lasat frumusetea de autovehicul, in jurul careia la o distanta decenta s-au adunat 5-6 curiosi, pasionati intru ale motoarelor si carosieriilor de lux. Acestia vad proprietarii si se retrag cu umilinta si invidie catre autoturismele lor de “muritori de rand”.

     Persoana eleganta mai in varsta intra in masina, in timp ce tanarul se opreste brusc ca si cum si-ar fi amintit ceva important... Se indreapta hotarat catre telefonul public din coltul restaurantului, un stalp metalic gri, cu doua cabine de plexiglass, de la jumatate in sus, de o parte si de alta a stalpului. 

Elegantul tanar se apropie, dar nu intra sa telefoneze. Se opreste cu spatele la largile ferestre ale restaurantului plin de oameni care se servesc masa si cu fata catre noi toti cei din parcare. Se descheie cu nonsalanta la slitz, ne prezinta (s)carnaciorul si isi goleste vezica in vazul tuturor. Cei de afara raman muti de surprindere... Celor din interior le ramane imbucatura in gat. 

Tanarul se scutura imperturbabil, se incheie si se indreapta elegant catre superba sa limuzina unde distinsul sau insotitor il astepta cu cel mai senin aer din lume... Asa tata, asa fiu !...

     Primul gand care mi-a trecut prin minte?

    “ Ptiu’, fir-ati ai dracului de nesimtiti!... Acum am inteles eu cum v-ati facut voi banii”...


P.S.
    Daca credeti ca merita, recomandati aceasta lectura si prietenilor dumneavoastra, dupa binecunoscutul model:
                      "CITESTE si DA-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu