luni, 30 mai 2011

Stapanii Lumii

Ca sa stim... Ca sa intelegem...
     La cativa ani de la revolutie, piata de carte din Romania era "data peste cap", de romanele unui personaj controversat: Pavel Corut. Povestirile sale impletesc, dupa cum el insusi marturiseste, realitatea cu fantezia, autorul lasand la latitudinea cititorului sa stabileasca unde sfarseste una si unde incepe cealalta.

     Pavel Corut, fost sef adjunct al serviciului de contraspionaj militar din vremea lui Ceausescu, este o persoana care stie multe. Spre deosebire de altii, domnia sa nu tace. Domnia sa scrie! Mai da si cate un interviu, dar nu este prea apreciat ca interlocutor de catre moderatori, intrucat are un stil de conversatie foarte "militaros". In schimb aflat in fata foii de hartie este capabil sa dea din plin proba talentului sau. In discutiile despre el am aflat ca ar fi un nostalgic, sau un beneficiar al vechiului regim, in timp ce alte persoane sunt convinse ca este un provocator, dar cei mai multi se vad constransi de "faptele sale de arme" scriitoricesti, sa-i recunoasca buna credinta si patriotismul.

     Eroii romanelor sale sunt in principal agenti ai serviciului de contraspionaj romanesc, aflati intr-o lupta inegala, pe viata si pe moarte, cu slujitorii bine platiti ai
"bubulilor", stapanii din umbra ai lumii!

     Pe langa lunga lista de romane de spionaj (pro si contra), cu actiuni normale, anormale si mai ales paranormale, ale caror eroi sunt cat se poate de romani si de patrioti, a scris si o foarte interesanta serie de carti destinate succesului in viata, in afaceri, si mai ales destinate tinerilor. Tematica abordata este foarte complexa, plecand de la lupta impotriva drogurilor, alcoolului si tutunului si pana la formarea gandirii pozitive si gasirea propriului drum in viata...

     Pe la inceputul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tuca Show". Acest foarte bun ziarist invita in emisiunile sale cele mai reprezentative personaje ale momentului, de la presedintele statului, primul ministru si membri ai guvernului, pana la sportivi, oameni de cultura, sau de stiinta... pe scurt, invita in fiecare seara, OMUL ZILEI !

     Era unul dintre programele cele mai asteptate si mai urmarite, intrucat realizatorul nu-si "ierta" pentru nimic in lume invitatul si-l supunea unui continuu tir de intrebari, care de care mai provocatoare si mai indiscrete referitoare la activitatea profesionala sau actiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simt, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipa redactionala de elita!

     Intr-o seara de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist si academician Anghel Rugina, profesor universitar de anvergura mondiala, care s-a stins din viata de curand, din pacate...Emisiunea de pe Antena 1 din acea seara avea sa devina, pentru toti cei care au urmarit-o, absolut memorabila.

     Sub Ceausescu, Anghel Rugina a fugit din tara trecand Dunarea inot la sarbi. A fost ranit la picior de un granicer roman, dar a reusit in cele din urma sa ajunga in Statele Unite, unde a ajuns membru corespondent al Academiei Statelor Unite, sef de comisii economice si consilier in diferite guverne americane. Pentru cine vrea sa se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui roman de exceptie recomand lectura de pe Wikipedia si din alte surse on-line.

     La un moment dat, cu toata experienta sa, Marius Tuca a scapat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru" din acea seara, a pus treptat stapanire pe emisiune, toata pregatirea acesteia ducandu-se "pe apa Sambetei", deoarece raspunsurile sale la intrebarile moderatorului depaseau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul in care erau documentate si mai ales prin consecintele lor!... Erau raspunsuri care impuneau de la sine alte intrebari si tot asa ... Ca un bulgare de zapada lasat sa se rostogoleasca pe o panta proaspat ninsa!...

     Dar sa vedem ce s-a intamplat, concret!

      Domnul Rugina a afirmat la un moment dat, ca a fost invitat acasa la George Bush! La "CASA ALBA", bineinteles. Fiica domniei sale era prietena si colega de facultate cu gemenele presedintelui american, iar acesta a vrut sa il cunoasca personal asa ca l-a invitat la o cina in cel mai bine pazit obiectiv al planetei. Si cand Marius Tuca l-a intrebat cum e de fapt presedintele american "in privat", au inceput dezvaluirile:

     "George Bush este un texan simpatic, cinstit si foarte de treaba, dar nu face ce vrea el!..."

     "Cum, adica, nu face ce vrea el? Pai nu este el cel mai puternic om de pe planeta? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A intrebat, Tuca.

    "Pai, nu prea..." a raspuns domnul profesor. "Se vede treaba ca trebuie sa fac unele precizari", a mai spus domnia sa, "ca sa se stie si ca sa puteti intelege mai bine"!...

     Apoi a continuat:

     "Dragii mei, lumea asta este condusa de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice si super-bine-informate, care traiesc "ca in sanul lui Adam"!

     Oamenii astia detin puterea absoluta pe planeta. In afara de accesul imediat la toate resursele economice si la cele mai recente descoperiri tehnico-stiintifice, multe tinute in secret, au la dispozitie, in toate tarile lumii, institute de cercetari psiho-sociologice, cu ajutorul carora tin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indica personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "castiga alegerile", in mod "democratic" in cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca numar de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economica, militara sau prin pozitia lor strategica.

     Practic toti conducatorii statelor importante ale planetei sunt"alesi" cu "binecuvantarea" acestui "GRUP", si toti cei alesi nu fac altceva decat sa puna in practica "directivele" trasate de acesta..."

     Intrebare telefonica de la un telespectator:

     "Domnule Anghel Rugina, face si Romania parte dintre tarile vizate de "GRUP"?"

     "Da. Si ca dovada va aduc faptul ca, inainte cu doua luni de alegerile din 2000, persoana care a castigat alegerile prezidentiale, a fost in vizita "privata" in Statele Unite, iar la doua saptamani de la castigarea alegerilor, primul ministru proaspat numit a facut acelasi lucru. Au fost amandoi sa-si ia "foaia de drum"...

Replica telefonica:

     "Adica dumneavoastra vreti sa spuneti ca pe presedintele nostru ni l-au ales americanii?"

Raspuns:

     "Nu o spun eu. Asa este. Numai ca nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. In America a avut loc doar acceptarea si instruirea personajelor."

Replica:

     "Sa va fie rusine domnule, Rugina... Sa va fie rusine ca ati ajuns la varsta pe care o aveti, cu capul plin de par alb, ca si mine si ca ne mintiti in halul asta... Nu stiu ce interes aveti sa o faceti, dar vreau sa va spun ca pe presedintele nostru l-am ales noi, cu totii, prin votul nostru, ca asa am vrut noi! Sa va fie clar: asa am vrut noi! Si apoi cum sa ni-l aleaga altii cand este o comisie de votare care verifica vot cu vot, de la toate partidele... Sunteti un mincinos! Domnule Marius Tuca, nu mai chemati, domnule ,din astia ... Buna seara!..."

Anghel Rugina, (A.R.):

     "Draga domnule, te felicit!... Te felicit ca ai ajuns la varsta la care ai capul plin de par alb si ca ai trait pana acum cu impresia ca ai putere! Ca votul tau conteaza! Poti sa mori fericit in cazul asta! Eu nu am vorbit pentru cei care au varsta si convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi sa auda si minte sa inteleaga!...

     In ceea ce priveste votul, nu uitati vorbele lui Stalin, care zicea ca nu conteaza cine si ce voteaza ci conteaza cine numara voturile. Astazi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program destept, printr-o simpla atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se aduna discret la cel care trebuie sa iasa...

     Imi spui ca nu stii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SA AFLE... Sa afle si SA INTELEAGA!... Sa inteleaga ca la nivel global "cartile sunt facute"! Oamenii astia sunt prea destepti si prea puternici!..."

Alt telespectator (TS), intreaba:

     "Dar cine sunt oamenii astia? Este vorba de Franc-masonerie?"

A.R.:   "Sunt si masoni in "grup", dar nu sunt majoritari!"

TS, (chiar daca se trateaza de un alt telespectator lasam initialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):   "Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"

A.R.:   "Mai, baieti... Pe oamenii astia nu-i cunoaste nimeni... Adica nimeni dintre "muritorii de rand"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Astia sunt mici copii, pe langa cei din "GRUP"! Trebuie sa intelegeti ca adevaratii bogati ai lumii nu apar in nici un top, al niciunei reviste... Se bucura de anonimat pentru ca astfel sa aiba libertate deplina de miscare. Doar un numar limitat de persoane, alese pe sprinceana, cunoaste identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, si tot asa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle impreuna... Nici macar presedintii marIlor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpusi. V-am spus ca este vorba despre oameni deosebit de inteligenti si despre o organizare perfecta!..."

TS:   "Atunci sunt evreii?"

A.R.:   "Sunt si evrei dar nu sunt majoritari!"

TS:   "Arabii? Sunt si arabi? Ca astia au petrol..."

A.R.:   "Dragii mei, sunt reprezentanti de peste tot, intr-o proportie echilibrata. In asta si consta succesul "GRUPULUI", deciziile in interiorul lui se iau intr-un mod absolut democratic, iar locul in acest "GRUP" se mosteneste, pe principii monarhice, cei ce urmeaza sa intre fiind foarte bine testati si pregatiti in acest sens...

TS:   "Bun, si cam de cand se intampla chestiile astea?"

A.R.:   "Se zice ca acest "GRUP" a luat fiinta cam pe la inceputul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima miscare cu relevanta la nivel planetar ar fi fost initierea valul de revolutii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a incercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."

TS:   "Cum adica, sa preia puterea in lume cu ajutorul comunismului? Pai comunismul nu zice ca totul este al tuturor? Nu inteleg. Puteti sa ne explicati?"

A.R.:   "O.K. Sa rationam un pic... Deci ideologia comunista spune ca totul este al tuturor, este adevarat, dar si ca nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile in comun pentru folosul sau personal. Deci totul este al tuturor si in particular al nimanui. Si chiar daca nu sunt ale nimanui, dupa victoria planetara a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totusi "administrate" de cineva. Si de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, sa zicem... 250-300 de persoane!... "

Toata lumea...muta. Inclusiv Marius Tuca...

     Si domnul profesor a continuat:

     "Toate miscarile de rezonanta mondiala de dupa 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.

     Bineinteles ca au aparut si evenimente neprevazute. Las un moment dat, liderii comunisti, supusi unei propagande desantate cu scopul crearii cultului personalitatii, pe criterii de marketing politic, au inceput ei isisi sa creada in ceea ce propavaduiau si sa se creada niste ZEI in viata, asa ca au scapat de sub control. Si atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care sa contrabalanseze comunismul si anume fascismul. Si asa a pornit cel de-al doilea razboi mondial... Si cand si fascismul a inceput sa aiba derapaje i s-a opus o coalitie mondiala, si pentru ca nu fusese infrant comunismul "independent", a fost nevoie de un "razboi rece", care s-a incheiat asa cum stim cu totii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copiluluil rebel - comunismul!

     Acum suntem in faza in care "GRUPUL" se concentreaza asupra unei noi strategii de putere si anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global in sprijinul acestui concept: G8, G20, FMI, Banca Mondiala, BERD, Comunitatea Europeana, etc...

     Trebuie sa recunoastem ca acest "GRUP" a avut un rol foarte important in mentinerea unui echilibru la nivel mondial. In perioada dominatiei acestuia, nivelul de trai al populatiei a crescut in mod constant, nu peste tot e drept dar inca se mai lucreaza la aceasta prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres urias si nu ar fi fost posibil fara directionarea resurselor necesare in acest sens. "Drepturile omului" sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la inaltimea momentului. In general se impune o noua ordine mondiala, care incearca sa inlature haosul, anarhia si pericolele potentiale la nivel planetar... V-am spus ca este vorba despre persoane deosebit de intelepte.

     E drept, uneori sunt mai rai cainii, ca stapanii, dar sunt sigur ca la momentul oportun, stapanii isi vor pune cainii cu botul pe labe!..."

Marius Tuca (M.T.):   "Domnule Angherl Rugina, m-ati uimit! De unde stiti toate astea?

A.R.:   "In cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul asta!"

M.T.:   "Si nu va este frica sa dezvaluiti aceste lucruri?"

A.R.:   "In primul rand, am o varsta: "mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul", si apoi sunt lucruri, repet, deja conoscute, iar scopul pentru care am facut-o este de a limpezi cumva apele si de a potoli spiritele infierbantate din Romania, care inca mai cred ca tot ceea ce zboara se mananca!..."

TS:   "Si noi ce trebuie sa facem?"

A.R.:   "Aici am vrut sa ajungem cu discutia noastra!... Pentru noi, important este sa ne facem viata frumoasa in jurul nostru. Sa lasam gandurile mari, la scara internationala, ca acolo jocurile sunt facute si echilibrele nu trebuiesc rupte. Nu avem nici informatiile, nici competenta, nici resursele si nici mijloacele necesare sa actionam la un nivel atat de inalt. Putem in schimb sa ne comportam civilizat, sa ne educam bine copiii, sa ne conservam si sa ne protejam mediul in care traim, sa ne respectam si sa ne ajutam, pe scurt: sa ne traim viata linistiti..."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Au trecut zece ani de la aceasta emisiune. E greu sa uiti asa ceva. In acest rastimp am incercat sa deschid ochii si sa inteleg ce se intampla in jurul meu.

     Bineinteles ca dialogurile de mai sus sunt reproduse din memorie, intrucat nu am gasit arhivata emisiunea, pe internet, si trebuiesc tratate cu rezerva necesara in acest caz. Memoria poate juca feste oricui. La un moment dat ma intrebam daca aceasta emisiune a avut loc in realitate sau doar in imaginatia mea.

     Subiectul este bineinteles foarte incitant, si existenta unui "Grup" de persoane initiate care "stapanesc" lumea, a fost unul dintre primele lucruri care m-au frapat in romanele lui Pavel Corut. El i-a numit in aceste romane "BUBULI". Anghel Rugina i-a numit "GRUP".

     Pavel Corut i-a mentionat pe "BUBULI" sub rezerva impletirii fanteziei cu realitatea. Anghel Rugina a parut ceva mai concret. Ambii insa ne recomanda sa ne traim viata linistiti.

     Sunt doua personaje importante ale Romaniei si ne putem mandri ca suntem contemporani cu ei, chiar daca domnul Anghel Rugina intre timp a trecut in nefiinta.

     Si daca ne mandrim cu ei, sa incercam sa le si dam ascultare!

   Concluzia finala:

       "Sa ne facem viata frumoasa in jurul nostru, si sa o traim in armonie!


Si cateva comentarii de pe un blog: 

Lucia Margareta Buzea
Am urmarit si eu emisiunea, imi amintesc ca m-a marcat profund. Toti cei cu care am incercat sa abordez chestiunea aceasta, inclusiv copiii mei m-au acuzat ca m-am imbolnavit de scenarita. Dar cea mai importanta din acest interviu este ultima fraza, asta ar trebui sa bagam cu totii la cap.
Carmen Baciu
Exact asta pățesc și eu când iau în discuție ,acest subiect,acest grup li se spune ILUMINATI 😥😥😥
Îmi placeRăspunde21săpt
Mariana Mera
MASONI
Îmi placeRăspunde11săpt
Lucia Margareta Buzea
Carmen Baciu Cred ca s-a depasit si Masoneria si Grupul Iluminatilor
Îmi placeRăspunde21săpt
Trica Dora
Nu am cuvinte! Am vazut si eu reportajul si am fost convinsă de adevarul spus de dl. Rugină. Acum totul se dovedeste a fi adevarat, dar foarte putini recunosc asta. De cei ce ne conduc nici nu vreau sa mai vorbesc. Ei sunt fericiti ca foarte putini oameni stiu lucrurile astea .
Ioana Rgn
Foarte adevărat. Și să nu uităm,acest om, pentru că a fost un OM,in adevăratul sens al cuvântului,a făcut multe pentru tara noastră având o grămadă de piedici din partea comuniștilor...a fost unul dintre cei mai buni economiști ai țării noastre ...Păcat că pierdem valorile și nu știm să le apreciem atunci când le avem .
Rodica Eros
Din pacate multa lume stie ,dar nu te poti bate cu morile de vant sau o randunica nu aduce primavara ,secretul este, mergem inainte cu ajutorul lui Dumnezeu,pentru ca exista si Dumnezeu si din pacate si diavoli,dar daca tu iti traiesti viata frumos,fara sa superi pe cel de langa tine ,oamenii cei rai inca te provoaca dar, daca esti indiferent ei se supara si te lasa in pace,traim in prezent al 3 razboi mondial,va doresc la toti sanatate ca este mai buna decat toate!
Radu Brudea
Adevarat a grait Rugina. Acel grup e puternic si s-a impus prin forta armelor ultra-sofisticate pe care le-au inventat savanti lor, ceva gen Star Trek. Ei sunt "Extraterestrii" care ne conduc. Nu se divulga care e procentul pe natiuni, dar sigur peste 80% sunt evrei. Candva vor prelua Guvernarea la scena deschisa, asa ca Big Brother. Dar pana atunci pregatesc terenul. Populatia trebuie convinsa ca democratia nu este benefica, deoarece nu aduce in varf la guvernare pe cei competenti si naste coruptie.
Cu siguranta populatia adusa intentionat la exasperare le va accepta Guvernarea cand va sosi momentul.
Pop Mircea Adrian
În acel an, eram Refugiat politic de guvernu Iliescu,din păcate iar referitor la "GRUP" ai mare dreptate dar,ai uitat să complectez faptul că, nu.i de acum ci din tineretile lui Rochefeler și se înprospătează la timp și tot ei sunt cei care crează crizele finaciare fiind singurii care pot "aproba" inprospăta Monedei internaționale (tipărirea de noi bancnote) și.... EU cred că.i mai bine să nu știm prea multe. Dormim liniștiți .
Stefanescu Elena
Am văzut la acea vreme emisiunea, acum după ce au mai trecut atâția ani si am văzut cum au evoluat lucrurile altfel le gandesc,. Adevărat ar trebui sa urmam sfaturile profesorului Anghel Rugina!
Blehan Octav
Am urmarit emisiunea si mi sa parut atunci ca fiind un scenariu S.F.Acum realizez ca multe lucruri din ceea ce a spus domnul profesor se adeveresc. Ultima fraza este de memorat si de urmat - " sa lasam gandurile mari ca acolo jocurile sunt facute si echilibrele nu trebuiesc rupte"
Respect domnule profesor !!

Mimi Ban
Foarte adevărat tot ce a spus, oare de nu a fost ascultat, iată unde a ajuns Romania aproape au ajuns oamenii să se sfâșie în stradă și de fapt jocurile sunt deja făcute.Saraca Românie este un punct pe harta lumii.

Gheorghiță Teacă
Un gălățean care a uimit lumea întreagă, dar care la noi în țară foarte puțini știu câte ceva despre el și activitatea lui. La noi sunt prezentați zilnic cu obstinație publicului doar cei precum Udrea, Cocoș, Bot, Orban, maneliști, ghicitori în toate cele, dame de companie, borfași, etc, etc.
...
P.S.
     Daca credeti ca merita, recomandati aceasta lectura si prietenilor dumneavoastra, dupa binecunoscutul model:
                                     "CITESTE si DA-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu