marți, 2 decembrie 2014

Domnişoarei Doctor Raisa Jalba



Publicat pe facebook, cu ocazia terminarii studiilor si a angajarii:


"Te felicit si eu, Raisa, pentru desavarsirea studiilor si incununarea lor prin obtinerea functiei de medic anestezist si de terapie intensiva, dar iti mai urez si PACE !... In ce sens "pace"?...

Iti explic imediat:


un medic se pregateste sa intervina acolo unde apare un mare necaz, o mare durere, o boala urata, tot asa precum un militar se pregateste pe timp de pace sa intervina in caz de razboi; suntem cu totii linistiti atata timp cat il stim cu totii ca exista, acolo undeva, si ca este in stare sa ne scoata din necaz in cazul in care cineva ar indrazni sa ne deranjeze cu forta, si pentru asta il pretuim si il platim.


In acelasi mod, noi, simplii muritori, suntem multumiti, fericiti si linistiti sa va stim pe voi DOCTORII, ca sunteti bine pregatiti si ca existati, acolo undeva, de unde "la nevoi si la durere" ne puteti scoate din boala... Si de aceea va pretuim si platim bucurosi impozite care ajung si la voi sub forma de salarii, ca o palida compensatie pentru tot efortul vostru intelectual si pentru toata disponibilitatea voastra de a ne sta, bine pregatiti, prin preajma.


Si cu toate astea, nimeni nu-si doreste sa va ajunga pe mana, cu tot respectul si cu toata pretuirea ce v-o purtam.

Asa ca... te rog sa nu te superi pe NOI, posibilii si ipoteticii tai pacienti, daca n-am prea vrea sa va punem la incercare cunostintele si bravura.


Asadar - PACE VOUA - dragii nostri doctori, (asemenea militarilor ce ne strajuiesc), ne ajunge sa va stim ca existati, si ca sunteti buni, si daca, impotriva dorintelor noastre de a va lasa in pace, va vom deranja vreodata, sa fim iertati, ajutati si daca se poate vindecati.


Cu drag, Remus - văru' lui nenea Vasilică...bunicul tău.


* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu