duminică, 2 octombrie 2016

Opinii despre bunul simt (Dambla)

Autor: "Dambla." (sub pseudonim) / 22 Mai 2011

De regula , bunul simt este specific omului si depinde de colectiv, obiceiuri, traditii ,grad de cultura,specificul popoarelor,etc. Tot odata, bunul simt,se refera la intimitatea ta ca om. Sigur, societatea,popoarele,organele locale,statul creaza niste reguli de comportament care devin obligatorii. 

Dar de principiu, cele legate de intimitatea ta ca persoana,este mai greu sa fie legiferata. Se creeaza niste relexe de comportament, la care atunci cand la comiti cu voie sau fara voie te simti ” cumva rusinat sau vinovat “. In timpul primului razboi mondial,fiind aliati cu Rusia tarista, in Iasi era plin de ofiteri rusi. Se plimbau pe Corso ( str. Al.Lapusneanu ) si râgaiau cu sgomot, la fel si pârturile. Moldovenii, oamenii simpli se mirau. Considerau ca lipsit de bun simt aceste comportari. Ei le considerau normale deoarece erau naturale.

 In primii ani de liceu, au aparut in inima mea primii ghiocei ai dragostei. Erai curios ce spun colegii despre ” frumoasa M. Si atunci un dobitoc, iti spunea , ” da e frumoasa, dar cand te gandesti ca face caca “. Tot ceva natural, dar tu voiai altceva. Un coleg spunea ca omul este foarte fericit atunci cand face pipi si caca. Iar o mare actrita din cetatea filmului american afirma :ma simt foarte bine acasa cand beau un snaps, râgai si dau pârturi.

 Intrun fel au dreptate si ” realistii “, dar de ce ne tarati in noroi. Lasati-ne sa visam la frumos. Chiar daca ” visatorii si indragostitii ” sunt un procent infim, lasati-i in pace. Nu strica nimanui putina dragoste si bun simt.

Sursa: http://dambla.weblog.ro/2011/05/22/opinii-despre-bunul-simt/#axzz4Lwh7Jf2M

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt": * Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu