sâmbătă, 24 august 2019

Serviciile competente se obțin doar pe bani

de Remus Constantin Raclău


  Mi-a atras atenția o postare de pe FB, în care ni se înfățișează o fotografie a unei distinse doamne sub titlul unui articol care prezenta, în mod tendențios, declarația de avere a doamnei respective.
    Iată linkul către articolul cu pricina, împreună cu comentariile mele:

  
Comentariu: 

     Da ... Când or să înţeleagă românii că ,,, competența are un preț ?...

 Femeia asta, nu mi-e rudă şi nu mi-e simpatică, dar nici antipatică : mi-e absolut indiferentă !

     Dar ... pe cei care ”se revoltă” vin să le subliniez: ”Doamna în cauză e judecător la ”Curtea Constituţională” a României! E cel mai înalt for al justiţiei din România.

     Acolo ajung maximele competenţe în materie de legi şi norme legislative din România, şi acolo se rezolvă cauzele legate de constituţionalitatea unor legi. Practic e organismul care, printre altele, validează din punct de vedere constituţional legile emise de Parlament, şi de toate entităţile statale care emit norme şi regulamente.

     Asta presupune o competență juridică de cel mai înalt nivel, și o experiență cel puțin decenală, pe funcție de magistrat!

     I-aş întreba pe ”distinşii” contestatari ai salariului doamnei din fotografie (chiar, mă întreb de ce i-au dat fotografia? a furat ceva sau doar ca să se vadă cumva că nu e simpatică şi că, în consecinţă ar fi cumva ... neretribuibilă la acest nivel) ?), dacă ştiu cumva cât câştigă un avocat bun în Bucureşti?

      Nu ştiţi?

 Vă spun eu: de cel puţin zece ori mai mult!!!

      De ce atât de mult? Pentru că rezolvă nişte cauze/conflicte comerciale între privaţi! 

     Şi-atunci, cum credeţi că statul îşi poate asigura serviciile (indispensabile unui stat serios şi funcţional) unor specialişti de prima mână, altfel decât plătindu-i în mod corespunzător funcţiei, responsabilităţii şi competentei dumnealor??? Pentru că în caz contrar, ce i-ar împiedica pe acei magistraţi/jurişti de prima mână, să renunţe la magistratură şi să meargă în privat ca avocaţi în Barou şi să câştige de zece ori mai mult, sau chiar mai mult, în funcţie de natură şi valoarea cauzelor în care pledează. Deci: Valoarea se plăteşte! Şi doar nulităţile absolute nu înţeleg sau se fac că nu pricep, dintr-o invidie imbecila şi impotenţă, ca serviciile de un anumit nivel au un anumit cost! Dar ei, la o adică, nu merg la un ciubuc, dacă nu iese gras ...

     ”Vrem o ţară că afară”, dar guvernată de oameni ”ca la noi” şi deservită de specialişti plătiţi după bunul plac al inculţilor şi al incompetenţilor invidioşi şi  răutăcioşi.

Ştiţi cu cât e plătită funcţia asta în alte ţări?

     Aha!... Nu Știți? Atunci vă spun eu: ”E plătită exact atât cât merită plătită o funcţie de prestigiu, la acest nivel, într-o ţară civilizată şi care îşi respectă cetăţenii şi valorile. Într-o tară care îşi plăteşte funcţionarii de valoare pentru a-i asigura o bună funcţionare şi a-i ţine departe de tentaţiile mitei şi a conflictului de interese ...

     O să avem ”o ţară că afară”, când o să avem şi cetăţeni inteligenţi, cu o conştiinţă civică şi o cultură socială ”ca afară”, care nu mai pun botul la prosteala ziariștilor de doi lei care ar publica-o și pe măm icuța lor goală, dacă ar ști că asta le-ar vinde ziarul!

Și până o să avem astfel de cetățeni: ”Bagă maneaua, vere ! Ba, nu ! Bagă mai multe : Fără număr, fără număr” !...

* Avertisment: rabdarea de a citi astfel de materiale pana la capat, reprezinta un risc major de stres pentru prostie ... * Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. * Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu