luni, 2 martie 2020

disputa


http://blog.ilgiornale.it/ricucci/2020/03/02/un-bravo-ragazzo-non-punta-pistole-alla-tempia-giu-le-mani-dal-carabiniere/?fbclid=IwAR0bLGUunzl9vG7ePyZCs73tDhyFOhJfTb73VVai4iiODIpb1cgoL2ubhYY&repeat=w3tc
Violeta Geaman Bastava ferirlo...
1
  • Toma Alina Anche se sarebbe diventato un atroce criminale nel futuro?
  • Remus Constantin Raclău Când ai un personaj care îți ațintește pistolul spre cap de aproape, primul lucru la care te gândești este cum să îți salvezi viața, a ta și a celui/celeia de lângă tine... Tragi unde apuci, și o faci rapid, instinctiv, din instinct de supraviețuire și conservare, singurul gând fiind acela de a fi mai rapid decât oponentul...
    In rest ..., toate sunt povești și teorii cu valoare practică egală cu ZERO
  • Toma Alina Nu toti reactionam "rapid, instinctiv" si suntem pregatiti sa-l omoram cu 2 impuscaturi in piept si 1 in cap 😤pe cel care ne ameninta: cine vrea sa te omoare o face fara sa piarda timpul cu amenintari 😉! Iar pentru un politist sangele rece si judecata atenta ar trebui sa fie o calitate! 🤔Nu am nevoie sa ma apere unul asa: probabil omoara si victima si criminalul! 😰
    1
    • Toma Alina Non essendo certi di come sono andati i fatti dico che l'accusa di eccesso colposo per legittima difesa sia ottima!!!
      1
    • Violeta Geaman Era solo un ragazzo, con un giocattolo. Vietare la produzione e la vendita di tali 'giocattoli', che il duro Adulta non riesce a distinguere dalle veri armi!!! Bastava ferirlo... dai giochi, si impara. Ma, con i seri adulti, si muore!
    • Toma Alina In più sto leggendo proprio adesso di averli sparato dietro la testa allora, se è vero, quel poliziotto sarebbe un criminale vero e proprio!
      • 2
        • Cezar Emil Cliuc Daca tot ne expunem parerile, am sa imi permit si eu sa comentez. Probabil unii dintre voi au copii de aceeasi varsta sau amici carabinieri, iar unii ambele. Intrebarea mea este clara: cum ne educam copiii ????? Eu pot raspunde: in ceea ce ma priveste fiu-miu la 17 ani la ora 22 este in casa, are arme de softair marcate care stau in casa in cutiile lor si le foloseste doar cand merge duminica cu grupul organizat si nu cred ca ar face niciodata greseala sa mearga pe strada sa puna o arma nici macar de jucarie la cap nimanui. Iar in ceea ce priveste carabinierul, sunt 100 %de acord cu el. In felul asta nu mai facem pe "minunatii" si incercam sa lasam ipocrizia pentru alte cazuri care deranjeaza cu adevarat. Speram sa fie o lectie folositoare pentru astfel de flacai care se cred nemuritori. Va urez o zi minunata !!!!
          2
        • Răspunde
        • 6h
        • Editat
        • Îmi place
      • Răspunde
      • 6h
      • Editat
    • Remus Constantin Raclău In ceea ce privește educația sunt de acord în totalitate cu Cezar.
      Mostra de "tradiție" și obiceiuri in familie: devastarea departamentului de Pronto Soccorso de către membrii familiei și "gașca de prieteni"!...
      Ragazzi , parliamo di Napoli, eh!... Vi 
      ricordate ???
      Li e il "Far West" di fatto !...
      Si ficior'miu are o pușcă și un pistol de soft Air, utilizate cu toată conștiența și responsabilitatea exclusiv în locurile amenajate și destinate acestui SPORT, în cadru organizat și bine disciplinat, unde se intra doar dacă sunt echipați cu sistemele de protecție individuale totul Conform LEGII.
      Cine are o armă știe la ce se folosește și își asumă riscurile utilizării ei în mod abuziv!
      Credeți că la Napoli sau in oricare alt oraș al lumii, tinereii de cartier chiar nu știu cum merg treburile pe lumea asta in cazuri din astea?
      Sunteți de părere distinse doamne că intr-o "rapina a mano armato" care își produce efectele dorite de jefuitor mai contează că pistolul era de jucărie???
      Jaful e jaf și tâlhăria e tâlhărie!
      Cine se vede luat prin surprindere și țintit de un pistol sau pușcă, nu prea mai are timp la dispoziție să facă analize dacă arma e realtà, mortala, de soft Air sau de jucărie.
      In acele clipe timpul , clipa face diferența dintre viață și moarte.
      In acele clipe "time is life or death" - cine se mișcă primul trăiește ...
      Cu toată compasiunea pentru victimă dar complet lipsit de empatie pentru cei care trebuiau sa îl educe pe tânărul acela în spiritul ordinii și al legalității ...
      Eu știu ce înseamnă să ai un pistol sau o pușcă în mâna căci am făcut armata, știu ce se poate face cu ele...
      Și din păcate cunosc și senzația deloc confortabila mental și emoțional de a avea o armă lipită de tâmple in mod samavolnic și gratuit - frustrarea și revolta sunt maxime !!!
      Dacă nu credeți întrebați-l pe Sebi, frate-miu cum e sâ stai întins legat în pat, în propriul camion cu un pistol înfipt în coaste pentru câteva sute de km, în timp ce tâlharii îi conduceau camionul spre a-l jefui ! Întrebați-l dacă avea cumva certitudinea în acele clipe că va scăpa cu viață !...
      Și acum mai are coșmaruri și o inimă slăbită ...
      De cele mai multe ori, tâlharii își șterg urmele !!! iar Sebi, în acele clipe asta era: "o urmă"!...
      Într-adevăr, dacă carabinierul a tras pe când tâlharii (da, tâlharii, pentru că cine ține în mână un obiect utilizat pentru a anihila psihic sau fizic un om nevinovat cu scopul de a-și însuși bunurile acestuia se cheamă tâlhar) atunci se iese din sfera de legitima apărare, dar asta urmează a se stabili de către organele abilitate, ținând cont de toate aspectele contextuale.
      Și încă un aspect - mulțumim lui Dumnezeu că există oameni ai legii care sunt capabili, au știința, și sunt abilitați prin lege să mențină ordinea și siguranța publică.
      Și cu toate acestea tot se mai întâmplă evenimente de acest tip.
      Imaginati-va fără !...
      Orice acțiune menită a slăbi sau discredita activitatea organelor de ordine e o crimă împotriva întregii societăți civile civilizate, pentru că deschide Cutia Pandorei a junglei urbane în care domină tupeul și legea celui mai tare, cu găști și clanuri concurente are se vor lupta intre ele pentru controlul teritoriului, cu "tanto di vittime collaterali" ...
      Și știți care e ironia sorții?
      Că în urma acestui absolut tragic eveniment, cineva va trage învățăminte vitale: toți "amicii" tânărului și toată societatea civilă implicată va ști de azi înainte, că atunci când "te joci cu focul" riști să "te arzi" ... definitiv și irevocabil !...
      2
    • Toma Alina ... Oricum... Nu poti sti ce poate face copilul tau (politist sau criminal) intr-o buna zi cu toata buna cresterea si respectul cu care l-ai crescut! ... ;-)
    • Remus Constantin Raclău Cu tot respectul pentru opinia fiecăruia - pentru copiii mei nu doar ca am curajul să bag mâna in foc, dar am certitudinea conștientă să îmi pun și capul la bătaie .
      Nu i-am crescut cu reguli ci cu principii !
      Și sunt absolut sigur de rezultate !...🤗
    • Cezar Emil Cliuc Cred ca stiu foarte bine ce am in casa si stiu perfect despre ce vorbesc cand sustin ideea de educatie si de sistem sanatos intr-o famile cu valori de cand lumea, in care rezultatele sunt mai mult decat vizibile la varsta lui. O seara buna !!!!
      1
* Pentru că ideea de bun simț nu e a mea și nu-i a voastră, Ci a strămoșilor mei, Și a strămoșilor - strămoșilor mei, Din veacul vecilor !...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu